銘柄紹介

妙高山

​Myokosan

妙高酒造のメインブランド。

越後富士と呼ばれる標高2,454メートルの美しい秀峰の名にちなむ新潟清酒「妙高山」は、米どころである頸城平野の風土の中で育まれてきました

Our main brand

This brand was named after Myoko-san (Mount Myoko)—the “Mount Fuji of Echigo,” a majestic peak standing 2,454 meters high. Around Myoko-san lie the Echigo Plains, which provide the nurturing natural environment for our products.

KSs_w

越乃雪月花

Koshi-no-Setsugetsuka

シリーズ全量(※)で手作業による瓶燗湯煎火入れを採用し、瓶貯蔵の品質を保つ大型冷蔵施設で熟成・保管する妙高酒造のプレミアムブランド。全国の登録酒販店のみでお取り扱いいただいている限定商品です。

(※)生酒・生貯蔵酒は除く。

越後おやじ

Echigo Oyaji

本格辛口ブランド。

「親父の小言と冷酒は後で効く」ということわざがありますが、この本格辛口酒「越後おやじ」もまた、辛口の味わいの奥に、じわりじわりと効く優しさを感じられるお酒です。

The epitome of dry sake

“Echigo Oyaji” means “Echigo father.”

“There are two things that always take time to hit home,” an old Japanese saying goes: “Your father’s views and cold sake.” In other words, you should always take the advice of your loved ones to heart, even if you don’t like it not at present—you’ll understand the wisdom later.

The taste of Echigo Oyaji sake might be dry, but as the proverb says, that bite has the flavors of true kindness behind it.

モンメル

Montmeru

世界を見据えたフードペアリングSAKE。

旨味成分(アミノ酸)が豊富で、臭み消し(マスキング)効果も高く、温度や酒器によっても味わいが変化する日本酒は、世界中の美味しい食材をより美味しくする能力を秘めています。

<モンメルシリーズ>は、魚卵、鶏肉、チーズといった食材の魅力を引き出す日本酒ならでは強みを追求し開発している妙高酒造のチャレンジ酒。

新感覚の味わいはもちろん、世界のテーブルでパッと映える華やかなエチケットも大きな特徴です。

A perfect complement to specific foods

The “Montmeru” brand took shape around the concept of marrying sake to the tastes of specific food.
“Khaviyar” is best paired with both black and red caviar, “Joie de Poulet” with chicken, and “Foret du Fruit” with cheese and fruits.

提携商品

Tie-up products